Suunnittele ja rakenne itse

Omaan kotiin tai mökille saa enemmän persoonallista tunnelmaa, jos sisustussuunnitelmat tekee alusta loppuun itse. Näin voi olla varma siitä, että lopputuloksesta tulee takuulla asujien näköinen. Toki sisustussuunnittelijan käyttäminen on toinen vaihtoehto ja silläkin tavalla voi saada erinomaisen ilmeen kotiin. Jokaisen kannattaa kuitenkin edes kokeilla omien suunnitelmiensa laatimista. Se onnistuu helposti monilla netistä löytyvillä työkaluilla, joilla saa kätevästi omat ideat kirjattua ylös. Tietokoneohjelma auttaa suunnittelemaan jokaisen huoneen erikseen.

Myös rakentaminen onnistuu helposti, eikä siihen tarvita puusepän tai rakentajan koulutusta. Rakentamisen voi aloittaa pienistä esineistä. Esimerkiksi kehykset voi rakentaa kätevästi itse. Kaikenlaiset hienot kehys voi toki ostaa myös valmiina. Hyvä idea on yhdistellä itse rakentamiaan ja valmiina ostettuja kehyksiä.

Rakenna kehyksiä kierrätysmateriaaleista

Koska kehyksiä voi käyttää suurena osana sisustusta, kannattaa niitä suosia melkein jokaisessa huoneessa. Kehyksiin voi ripustaa itselle tärkeitä kuvia vaikkapa perheenjäsenistään tai hauskoista muistoista, joita elämän varrella on tapahtunut. Kehysten rakentaminen itse onnistuu todella helposti. Sen voi tehdä jopa käyttämällä kierrätysmateriaaleja, kuten yli jäänyttä puutavaraa. Kehyksiä varten ei nimittäin tarvita kovinkaan suuria määriä puuta.

Itse tehdyn kehyksen voi rakentaa näin:

  • Ota kehyksestä mitat ja leikkaa puusta sopivan kokoiset palat
  • Puun voi tarvittaessa hioa, sillä joskus siinä voi olla tikkuja tai puu ei muuten ole tasaista
  • Halutessaan puun voi myös maalata ennen kuin sitä aletaan työstämään eteenpäin
  • Kun puu on tasaista ja palat ovat varmasti sopivan kokoisia, on aika alkaa liimaamaan tai naulamaan paloja yhteen

Liimaamiseen kannattaa käyttää puulle tarkoitettua pitävää liimaa ja kuumaliimapistoolia. Jos puunkappaleet taas haluaa naulata toisiinsa, tulee se tehdä niin, että naulat eivät osoita ulospäin.

Jokainen kehys tarvitsee myös etulasin tai -muovin sekä takakappaleen. Nämäkin löytyvät helposti kierrätystavaran joukosta, eli kehyksiä varten ei välttämättä tarvitse ostaa mitään uutta. Se on myös ekologista rakentamista.

About the author

writers-blogily