Yritystilan remontoiminen

Yritystä perustaessa on paljon kaikkea muistettavaa ja tehtävää. Yksi tärkeimmistä asioista on kuitenkin omiin tarpeisiin sopivan liiketilan löytäminen. Toisinaan pienyrittäjälle riittää työhuone omasta kodista, mutta useat yritysideat vaativat myös asialliset liiketilat asiakkaiden vastaanottamiseksi. Sopivan liiketilan etsiminen on yksi yrittäjän suurimmista päätöksiä. Tilan on oltava hyvällä sijainnilla hyvin kulkuyhteyksien päässä, mutta samalla myös sopivan kokoinen. Liian suuresta liiketilasta kun tulee helposti maksettua liikaa, mutta pieneen tilaan on puolestaan vaikea mahduttaa kaikki tarpeellinen ja varsinkin pidemmällä aikavälillä tämä saattaa aiheuttaa ongelmia. Toisinaan käy niin, että täydellisen kokoinen liiketila löytyy täydelliseltä sijainnilta ja vieläpä sopuhintaan, mutta se ei vastaa tarpeiltaan täysin sitä mitä ollaan hakemassa. Tällöin voi olla hyvä ajatus ottaa tarjous vastaan ja ryhtyä remonttipuuhiin. Näin voit luoda itselle unelmien liiketilan, joka vastaa tarpeitasi täysin kaikin puolin.

Muista huolehtia rahoitus kuntoon

Viimeinen asia jonka haluat yrityksellesi tapahtuvan ennen kuin toiminta saattaa kunnolla edes alkaa, on sen joutuminen konkurssiin tai ajautuminen taloudellisiin vaikeuksiin. Siksi yrittäjän kannattaa varsinkin yrityksensä alkuaikoina harkita yrityslainan ottamista. Yrityslainan ottaminen poistaa yrittäjän harteilta suuren taakan, sillä se takaa sen, ettei yrittäjän henkilökohtainen talous kaadu yritystoiminnan takia.

Moni yrittäjä kärsii hyvin vakavasta stressistä varsinkin yrityksensä alkumetreillä, sillä tasapainoinen ja rutiininomainen elämä on vaihtunut riskialttiiseen yrittäjän elämäntyyliin, jossa milloinkaan ei voi olla varma tulojensa määrästä tai siitä, millainen kuukausi tulee taloudellisesti olemaan. Sellaiselle, joka on tottunut kuukausittain tilille napsahtavaan palkkaan, voi uudenlainen elämäntyyli tuntua luonnollisesti hieman pelottavalta. Toisaalta kaikilla asiolla on kaksi puolta, ja niin on tälläkin. Vaikka yrittäjän arki saattaa taloudellisesti olla joskus epävarmaa, on yrittäjä myös oman onnensa seppä. Mitä kovemmin tekee töitä, sen paremmat mahdollisuudet on menestyä. Joskus onni potkaisee, ja menestys on sensaatiomaista. Tämän menestymisen mahdollisuuden lisäksi yrittäjyydessä on myös paljon muutakin, mikä saa tuhannet ihmiset vaihtamaan varman arkensa yrittämisen seikkailuun joka vuosi. Suurin seikka monelle yrittäjäksi ryhtyjälle on tietenkin itsenäisyys. Se, että saa itse vaikuttaa menestykseensä, päättää työaikansa ja tehdä juuri sitä mitä rakastaa on monelle sitä yrittäjyyden taikaa.

Muista remontoida huolella

Kun tilat on laitettava remonttiin, kannattaa siihen panostaa huolella. Suurta remonttia ei tehdä mihinkään tilaan joka vuosi, vaan usein hyvin tehty remontti kestää hyvänä jopa kymmeniä vuosia. Siksi kannattaakin remontoida tila ennen kaikkea laadukkaasti ja aikaa silmällä pitäen. Kun tilan ulkonäkö kestää aikaa, ei remonttia tarvitse kymmenen vuoden päästä laittaa kokonaan uusiksi vain sen takia, että se näyttää armottomasti vanhanaikaiselta. Lisäksi kannattaa panostaa korkealaatuisiin remonttitarpeisiin, vaikka ne maksaisivatkin hieman enemmän. Pidemmällä aikavälillä ne tulevat kuitenkin usein edullisemmaksi, sillä korkealaatuiset puiset listat kestävät hyvänä vuosia, kun taas edullisemmat versiot saattavat alkaa repsottaa jo parin vuoden kuluttua. Panosta siis klassisiin ratkaisuihin, neutraaleihin väreihin ja tilaystävälliseen tilankäyttöön, jotta tiloihin jää myös hieman laajentumistilaa sen varalta, että yritystoiminta laajenee tulevien vuosien aikana. Mikäli tilaratkaisut tehdään vain nykytilanteen pohjalta, voi muutaman vuoden päästä törmätä siihen ikävään tilanteeseen, ettei tilaa enää yksinkertaisesti ole tarpeeksi.

About the author

writers-blogily