Rakentamisen kauhistelua Thaimaassa

Thaimaassa useammissa majapaikoissa asuneet huomaavat paikallisessa rakentamisessa joitain jatkuvasti toistuvia virheitä, jotka jaksavat ihmetyttää matkaajaa. Suihkutiloissa vähintään joka toisessa kylpyhuoneessa ei ole lattiakaatoa kohti viemäriä, vaan päinvastoin, kaato on kohti jotain nurkkaa, josta vesi ei vahingossakaan pääse valumaan kohti lattiareikää. Tällainen ällistyttää, koska voisi luulla tämän olevan rakentamisen perusasioita, joka olisi helppo muistaa.

Sama toistuu keittiöiden lavuaarien luona, jos altaan vieressä on kuivausalue astioille, on se asennettu niin, että vesi jää siihen seisomaan sen sijaan, että se valuisi tiskialtaaseen.

Nämä ovat seikkoja, jotka voivat vähitellen rapistuttaa rakennuksen, mutta hengenvaarallisia ne eivät ole mahdollisia allergiaseikkoja lukuun ottamatta. Sen sijaan thaimaalaiset sähkötyöt ovat sellaisia, joihin paikalliset sähkömiehetkään eivät haluaisi ryhtyä. Turistit usein valokuvaavat katujen sähköjohtovyyhtejä ja kuvailevat niitä sähkömiehen kauhistuksiksi.

Kun perinteisesti Thaimaassa on rakennettu paalujen päälle kevyitä puutaloja, tulee siellä ongelmia, kun rakennetaan betonista. Trooppisen kuumassa maassa jos rakennetaan tiiviisti, ja jos sisäilma ei vaihdu, tulee sisälle todella tukalaa ja kuumaa nopeasti. Tällaiset rakennukset on usein suunniteltu niin, että niissä on koneellinen ilmastointi. Mutta koska Thaimaassa sähkökatkokset ovat jokapäiväinen riesa, on tiiviissä huoneissa mahdoton oleskella, jos edes katossa oleva tuuletin ei saa virtaa.

Thaimaassa rakennustyöntekijöille ei usein ole koulutusta alalle ja iso osa maan rakennustyövoimasta tulee Burmasta.

About the author

writers-blogily