Millaisia kesämökkejä nykyisin suositaan?

Sitä sanotaan, etteivät tarjonta ja kysyntä nykyisin kohtaa kesämökkien kohdalla. Ihmiset saattaisivat haluta avaria mökkejä modernein varustuksin. Ei ole enää ilmiselvää, että mökillä käytäisiin ulkohuussissa, lämmitettäisiin vain takoilla ja Porin Mateilla ja hoidettaisiin ruoan laittaminen grillaamalla.

Silti on arvioitu, että Suomen kesämökit olisivat aikalailla jo rakennettu ja ettei mökkien rakentaminen olisi iso bisnes enää. Vaikka ihmiset haluavat mökkinsä rantatonteille, on niidenkin kauppa hiipunut. Lisäksi MTV uutisoi, että harva rakentaa enää itse mökkiään. Sen sijaan jos haluaa uuden mökin, se rakennutetaan. Tässä syitä voi olla, että nykyään ihmiset ovat töidensä ja sen vaatimusten takia kiireisempiä. Siinä voi laskelmoida niin, että jos on pakko tehdä paljon töitä ja saada siitä hyvin palkkaa, miksi käyttää vähää vapaa-aikaansa omin käsin rakentamiseen?

Mökkejä voi saada jopa niin, että ne rakennetaan kokonaan tehtaalla ja tuodaan valmiina tontille. Asiakkaan ei tarvitse osallistua edes perustusten tekemiseen. Uusien mökkien rakentamisessa on edelleen monia makuja. Joidenkin mielestä ainoa oikea mökin rakennusmateriaali on hirsi. Halutaan alppimökkejä, mutta myös valkoisia tiloja, kuten nykytrendi sisustamisessa muutenkin on.

Vanhoja mökkejä halutaan myös tuunata ja niihin rakennetaan laajennuksia ja niiden varusteluja remontoidaan nykyaikaisemmiksi. Vanhastaan mökit ovat olleet vain 40-50 neliöisiä. Yksi trendi on, että mökeistä haluttaisiin talviasuttavia.

About the author

writers-blogily