Asunnon remontointi myyntiä varten

Asunnon myynnissä on otettava huomioon useita eri seikkoja, joista tärkeimmät ovat tietysti asuinalue ja kiinteistön koko sekä oman asunnon hinnoittelu. Monet asuntojaan myyvistä haluavat päästä asunnosta eroon mahdollisimman nopeasti, vaikka asunnosta voi saada paremman hinnan remontoimalla pinnat ennen myyntiä.

Etenkin perintönä saadut asunnot ovat usein lähes alkuperäisessä kunnossaan tapetteineen ja tilaratkaisuineen. Tällaisessa tilanteessa saa pienelläkin budjetilla asunnon arvoa hilattua useita tuhansia euroja ylöspäin. Asunnon remontoinnissa ennen myyntiä tulee ottaa huomioon etenkin remontin hinta ja sen vaikutus asunnon myyntiarvoon verrattuna tilanteeseen, jossa asuntoa pyritään myymään alkuperäisessä kunnossaan. Lisäksi on muitakin asioita, joita myyntiremonttia tehtäessä tulee ottaa huomion.

Valitse, mitä aiot remontoida

Kun remontoidaan huoneistoa tai taloa asunnon myynti mielessä, tärkeintä on ajatella asuntoa rahallisena sijoituksena. Jos omaan asuntoon liittyy paljon muistoja, tämä voi olla vaikeaa. Saattaa olla, että jossain vaiheessa omaan kotiin oli ollut tarkoitus tehdä jonkinlaista tilaremonttia, joka ei ole kuitenkaan toteutunut. Tällöin voi tulla mieleen toteuttaa aikaisemmat remonttihaaveet oman suunnitelman mukaan. Asunto kuitenkin tulisi remontoida erityisesti potentiaalisille ostajille, eikä niinkään omaan käyttöön. Suosi siis sellaisia ratkaisuja, joista on oikeasti hyötyä.

Käytä apuna viimeaikaisimpia trendejä asuntorakentamisessa ja sisustuksessa. Pyri tekemään ratkaisuista etenkin funktionaalisia, eli sellaisia, jotka toimivat helposti. Käytä neutraaleja värejä ja materiaaleja. Suomalaiset rakastavat puuta erityisesti keittiössä.

Laske remonttibudjetti tarkasti

Jos osaat tehdä lähes kaiken itse, et tarvitse ulkopuolista työvoimaa perusremontin tekemiseen. Luultavasti myös keittiöremontti onnistuu, kunhan kaakelien ja vesijohtojen asennukseen saa hieman ammattilaisen apua. Laske työllesi hinta työtuntien ja materiaalien osalta, sekä sisällytä tähän vielä ulkopuolisiin palveluihin käytetty työmäärä. Tämän jälkeen vertaa tätä sijoitusta ja lisää remontillesi kunnollinen kate, jonka sisällytät asunnon hintaan.

Remontoida vai ei?

Jos kuulut niihin asunnon myyjiin, jotka haluavat saada mahdollisimman paljon asunnon arvostaan irti myyntivaiheessa, remontointi kannattaa. Jos tähtäimessä on esimerkiksi kalliimman asunnon hankkiminen tai leppoisat eläkepäivät, remontoinnilla voidaan maksimoida asunnon arvo. Jos olet muuttamassa esimerkiksi työn perässä toiselle paikkakunnalle, voi olla, että remontointiin ei jää aikaa. Jos asunto on päässyt vuosien saatossa rapistuvaan kuntoon, voi olla mahdollista, että asuntoa myydessä joudutaan tiputtamaan myyntihintaa sen perusteella, että esimerkiksi seinät tai lattiat joudutaan kuitenkin uusimaan.

Remontointi vaatii myös budjettia eli käytettävää rahaa. Pintojen remontointiin on hyvä varata asunnon koosta riippuen noin 5 000 – 10 000 euroa. Jos ollaan uusimassa kylpyhuoneen pintoja, tähän tarvitaan usein ammattilaista. Summat voivat olla joillekin asunnon myyjille niin suuria, ettei remonttia voida tehdä. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää tällöin asunnon myynti ilman remonttia.

Asunnon alue ratkaisee myös huomattavasti. Yleensä mitä kauemmaksi keskustasta menee, sitä useammin uudet asukkaat haluavat tehdä omat ratkaisunsa asuntoon. Tällöin remontin tekeminen voi olla hintakehityksen vuoksi jopa haitallista.

About the author

writers-blogily